Napisano 24 maj 2013 - 22:50
Napisano 24 maj 2013 - 22:51
Nasz nick: ProKielbasa
Treść blokady: Push
Nick SGO, który nałożył bana: karolradom
Szczegółowy opis sytuacji, charakteru bana: Live przesyłał mi 3 bln surowca, ale dał chyba max i weszło jakieś (nie pamietam dokładnie) 3.095.000.000.000, push jest, przepraszamy z Live, ale to 95 kkk deuteru które sie przypadkowo trafiło
Napisano 24 maj 2013 - 22:57
ty ale niby ocb ?? jaki push ?? przeciez ja ci dałem surowce jako silniejszy gracz czy kolega z sojuszu to juz nie moge ci dac sury na rozbudowe ?? zarty jakies....kurde.
Niepamietam zeby kiedys był taki problem.....
Użytkownik Hayate edytował ten post 24 maj 2013 - 22:57
Napisano 24 maj 2013 - 22:58
Live przesyłał mi 3 bln surowca, ale dał chyba max i weszło jakieś (nie pamietam dokładnie) 3.095.000.000.000, push jest, przepraszamy z Live, ale to 95 kkk deuteru które sie przypadkowo trafiło
Limit został przekroczony więc ban jest w 100% zasłużony.
Miał Pan możliwość odesłania ponadregulaminowej ilości deuteru zpowrotem do nadawcy i uniknięcia nałożenia blokady.
Wina leży więc po stronie obydwu graczy i obaj gracze zostali zablokowani na okres 3 dni
Napisano 24 maj 2013 - 23:03
ale nie rozumiem jaki limit ??
Cytat z regulaminu gry:
§4 Push
1. Maksymalny transport wysłany do użytkownika nie może przekraczać 3.000.000.000.000 deuteru (stosując przelicznik M/K/D - 4/2/1) na dobę.2. Za push uważa się również:1) Umyślne składowanie surowców na planetach/księżycach, aby zezwolić na ich odbiór przez (wielokrotny) atak;2) Generowanie ataków słabszą flotą w celu wytworzenia debrisu i później jego zebrania;3) Wykorzystywanie dodatkowych sposobów i możliwości by jedno konto otrzymywało surowce bez otrzymania wzajemnej korzyści (handel) lub stosuje przeliczniki dumpingowe.3. Wysyłanie surowców do silniejszego gracza po udzieleniu pomocy w postaci pożyczki recyklerów (zarówno przy zwykłej jak i przy podziale złomu po walce ACS) jest dozwolone, jeżeli transakcja ulegnie zakończeniu w ciągu 48 godzin. Nieprzestrzeganie powyższej zasady jest traktowane jako push.4. Ataki pożegnalne, czyli wysłanie floty na stratę do gracza silniejszego lub atak przez gracza silniejszego i brak reakcji ze strony użytkownika (umowa między użytkownikami) są zabronione i traktowane są jako push.4.1. Podział złomu po ACS musi być proporcjonalny do ilości jednostek poszczególnego użytkownika biorącego udział w ataku. W przypadku, gdy dany użytkownik nie był do ataku niezbędny lub zapraszający miał w zapasie flotę i był w stanie wykonać samodzielnie atak podział złomu nie jest możliwy.4.2. Wysyłający ma obowiązek powiadomić SGO, którego dokładnie ataku transport dotyczy.5. Przesyłanie surowców między własnymi planetami nie jest traktowane jako push.
Napisano 24 maj 2013 - 23:10
jestem w szoku....pierwszy raz widze limit..... gram juz pare latek i nigdy nie zauwazyłem.....
Teraz to ja juz push widze..... dziwne, jak bym wiedział to bym nie wysyłał o te troche za duzo....
Według mnie ban sie nalezy lecz administracjia mogła by wziasc poprawke ze nadwyzka nie jest kwotą olbrzymią dostarczającą wielkich korzysci graczowi ProKielbasa.
Prosze o wyrozumiałosc.
pozatym kara jest tez blokada na mojego geologa i wszystko co mam wykupione za astaty czy to sobie leci ??
Jesli czas oficerów mija to troche szkoda ze niedosc iz trace ponad 2 razy wiecej surowca niz wysłałem temu graczowi to jeszcze przepadaja pieniadze które wydałem na astaty za tak mały bład.
Użytkownik Hayate edytował ten post 24 maj 2013 - 23:10
Napisano 24 maj 2013 - 23:12
4.1. Podział złomu po ACS musi być proporcjonalny do ilości jednostek poszczególnego użytkownika biorącego udział w ataku. W przypadku, gdy dany użytkownik nie był do ataku niezbędny lub zapraszający miał w zapasie flotę i był w stanie wykonać samodzielnie atak podział złomu nie jest możliwy.
to jest ciekawe
Napisano 24 maj 2013 - 23:14
Nieznajomość regulaminu nie zwalnia z obowiązku jego przestrzegania.
Może Pan mieć pretensje tylko do siebie, że nie zapoznał się Pan z jego treścią.
Co do wielkości transportu to nie ma dla nas znaczenia o ile został przekroczony limit. Obowiązkiem SGO jest nałożenie blokady zgodnie z obowiązującym nas wszystkich regulaminem oraz tabelą kar.
Napisano 24 maj 2013 - 23:19
rozumiem nie mam pretensji wrecz przeciwnie rozumiem całkowicie słusznosc tego bana.
szkoda mi tylko troche ze SGO nie sa troche jak policjanci którzy nie łapia jak sie przekracza predkosc o 5 km
Ale cóz trafna uwaga ze nie zapoznałem sie z tym regulaminem od 3 lat.... pozdrawiam
Napisano 24 maj 2013 - 23:44
szkoda mi tylko troche ze SGO nie sa troche jak policjanci którzy nie łapia jak sie przekracza predkosc o 5 km
Ale cóz trafna uwaga ze nie zapoznałem sie z tym regulaminem od 3 lat.... pozdrawiam
W tym przypadku SGO wstrzymał się z banowaniem przez 24h gdyż liczył, że gracz odeśle ponadregulaminową ilość surowców. I wszystko będzie zgodnie z regulaminem... Dał więc szanse na naprawienie błędu.
Użytkownicy przeglądający to forum: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych